Bewerking en Productie

Bewerking

In de studio wordt de opname digitaal bewerkt. Mocht de akoestiek van de ruimte niet goed genoeg zijn (geweest), dan kan kunstmatige galm worden toegevoegd. Daarvoor beschikt Mathea over een wereldklasse convolutie galm waarmee je de galm van bestaande ruimtes kan gebruiken in opnames.

De verschillende kanalen worden goed gebalanceerd in het geluidsbeeld geplaatst. Eventuele buitensporige dynamiekverschillen met behulp van compressie verholpen. De beginnetjes en eindjes van de nummers worden opgeschoond en pauzes tussen delen bijgewerkt. Bewerkingen worden ten alle tijde met zorg uitgevoerd en het oorspronkelijke geluidsbeeld wordt zoveel mogelijk in tact gelaten. Het resultaat is een opname van professionele kwaliteit.

Indien er ook videobeelden gemaakt zijn worden die samen met de bewerkte audio gemixed tot een dynamische Full-HD videoproductie. Mathea kan beelden van meerdere camera’s mixen en afwerken.

Productie

Het resultaat van de opname en bewerking kan op verschillende manieren in productie worden genomen. Het resultaat kan als CD of DVD/Blueray productie uitgebracht worden, maar ook als download beschikbaar gesteld worden of (in de vorm van fragmenten) op youtube worden verspreid. Eventuele verspreiding via streamingdiensten behoort ook tot de mogelijkheden.

CD productie

Nog altijd is een CD productie de beste manier om de opname duurzaam en in hoge kwaliteit te verspreiden. Duplicatie wordt uitgevoerd op professionele CDRs die worden voorzien van een professionele opdruk. Voor duplicatie heeft Mathea gespecialiseerde software en een duplicatie robot, welke direct op de CD een opdruk print. De CDs zien er dan ook zeer professioneel uit en kunnen goed concurreren met reguliere (geperste) CDs. De CDs zijn daardoor geschikt voor zowel eigen gebruik als voor demo- of verkoopdoeleinden. Oplages van een paar tot honderd stuks is mogelijk voor een concurrerende prijs. Drukwerk kan bijgeleverd worden op basis van een kleurenlaserprinter druk of extern professioneel worden afgewerkt.

CDs kunnen ook verkocht worden via de webwinkel van Mathea (via een open of password beveiligde link). Mathea is officieel stemra fabrikant: dat betekent dat al uw producties in eigen beheer bij ons geproduceerd kunnen worden. Stemra afdracht kunt u zelf regelen of wij kunnen u daarbij assisteren.

Twee voorbeelden van CD producties, met full-color opdruk en opdruk op zilver

Downloads

Via de web winkel kan Mathea downloads aanbieden tegen betaling, open of afgeschermd met een password. Ook kunt u leden / vrienden van uw muziekgezelschap via een speciale code gratis downloads aanbieden.

Muziek Streaming services

Eventueel kan een opname van Mathea ook aan een streaming dienst worden aangeboden. Op dit moment worden daarvoor de mogelijkheden onderzocht. Het nadeel is dat verspreiding via zo’n dienst altijd publiek en wereldwijd is.

Youtube

Youtube is tegenwoordig het medium om zichtbaarheid te geven aan je muzikale uitvoeringen. Helaas laat de beeldkwaliteit, maar vooral de audiokwaliteit van de opnames van muziekgezelschappen op YouTube te wensen over. Met hulp van Mathea bent u wel in staat om een goede visuele en auditieve presence te geven op YouTube. Zie hieronder voor een voorbeeld met een statisch beeld.

Met meerdere cameras is een veel dynamischere opname mogelijk waarbij overzichtsbeelden gemixed kunnen worden met specifieke shots, zoals in dit voorbeeld.