Over Mathea

Mathea is de kleine maar professionele ‘op locatie’ studio van Martijn Willemsen. Martijn was tijdens zijn studie Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven al geinteresseerd in geluidstechniek. Hij deed zijn eerste kennis van audiotechniek op als geluidstechnicus bij een amateurband. Daarnaast is Martijn al vanaf 1989 actief zanger in diverse koren, zoals op dit moment in het Strijps Kamerkoor

Begonnen onder de naam XY Recording in 1996 groeide de hobby uit tot een klein bedrijfje, officieel aangemeld bij de kamer van koophandel in 2000, onder een nieuwe naam: MCW Audio Producties. In 2003 is vanwege een te grote naamsovereenkomst met MCW Studios besloten tot een naamswijziging: Mathea Audio Producties. Over de jaren is er veel expertise opgebouwd in het maken van live opnames en CD opnames van klassieke en moderne, voornamelijk akoestische muziek zoals kleine muziek ensembles, huiskamerconcerten, kamerkoren, shantykoren, oratoriumverenigingen, orkesten en blaasensembles. Investeringen in apparatuur heeft de studio ook technisch op een hoog professioneel niveau gebracht.  Recentelijk is daar ook de mogelijkheid tot video-opnames en streaming bijgekomen.

Als afgestudeerd elektrotechnisch ingenieur heeft Martijn Willemsen de technische kennis in huis om opname en bewerking gladjes te laten verlopen en maakt Mathea altijd gebruikt van de modernste tecnieken. Als fervent amateur koor- en solozanger, is ook aan de muzikale kant voldoende kennis in huis om uw opname verantwoord op de ‘band’ te zetten. Deze veelheid van discplines heeft ook een nadeel: Mathea wordt ‘gerund’ naast een fulltime baan aan de universiteit, en zodoende moet Martijn Willemsen zich wel eens beperken in het aannemen van opdrachten, om de hoge kwaliteit van de producties te kunnen blijven waarborgen.