Mathea Audio Producties

Nieuws

Juni 2013

Herinnering aan Holland opname
Mathea neemt het Strijps Kamerkoor op met een prachtige compositie door dirigent Wilko Brouwers op het beroemde gedicht van Marsman (Denkend aan Holland...). Zie deze youtube: Herinnering aan Holland

April 2013

De derde CD van Shantykoor Nooit te Water
Shantykoor Nooit te Water neemt haar derde CD op in gemeenschapshuis "De Schakel" in Hooge Mierde.

November 2012

Video-opnames Ziel van het Noorden
Het concert Ziel van het Noorden wordt ook op video opgenomen voor een aantal youtube fragmenten. Zie de projecten en fragmenten pagina.

Januari 2012

Video en Audio samen bij de Hohe Messe
Bij de opnamen van de Hohe Messe in Oirschot werken Coen Poels en Martijn Willemsen samen om het concert zowel audiotechnisch als videotechnisch goed op te nemen

Zomer 2011

Mathea gaat Surround
Met de aanschaf van nieuwe Genelec 8040 en 8030 monitor speakers is Mathea nu in staat volledig in surround sound op te nemen en te mixen. Via DVD-Audio dvds kan dit in hoge kwaliteit PCM audio (tot 96kHz) geleverd worden aan de klant. De DVD-audios kunnen zo gemaakt worden dat ze ook afspeelbaar zijn (in dolby digital format) op gewone DVD spelers en surround sets. Op dit moment worden enkele bestaande opnames opnieuw gemixt in surround sound.

Voorjaar 2011

Kwaliteitsupgrade
Uitbreiding van het arsenaal microfoons met DPA mini-omnidrectionele microfoons. Centraal element in de studio is nu een RME fireface UFX, de nieuwste interface van RME met hoge kwaliteit voorversterkers en directe opname op harde schijf. Dit betekent dat ook bij live opnames altijd een backup opgenomen kan worden.

Najaar 2009

Aanschaf extra kanalen
Met de aanschaf van een RME octamic en een backup systeem via een computer met de RME fireface heeft Mathea het aantal opnamekanalen op hogere samplefrequenties verder uitgebreid. Tot 16 sporen kan nu digitaal op 24bit / 96 kHz worden opgenomen, waarbij er bij kritische (live) opnames op twee systemen tegelijk wordt opgenomen, voor absolute bedrijfszekerheid.

April 2009

Opnames Shanty koor Nooit te Water: In het kerkje van Hooge Mierde heeft Mathea een geslaagde CD opname gemaakt van Shantykoor Nooit te Water.

Jan 2009

Betere galm: Mathea heeft een convolutie galm van Altiverb aangeschaft. Met impulsresponsies van beroemde zalen en kerken is het nu mogelijk een nog veel realistischer galm toe te voegen aan opnames die opgenomen zijn in 'droge' ruimtes.

Mei 2008

Nieuwe microfoons: Mathea heeft enkele nieuwe microfoons aangeschaft, waaronder een paar MKH8020, uit de nieuwe MKH serie van sennheiser. Dit rondom-gevoelige paar microfoons kan uitermate goed gebruikt worden als hoofdpaar voor orkesten en koor-orkesten werken.

Maart 2007

Fabricage contract: Mathea heeft een officieel fabricagecontract met de Stemra afgesloten, zodat voor de CD producties Mathea zelf officeel als fabrikant kan fungeren.

December 2006

Meer Surround Sound! Mathea is overgegaan tot het aanschaffen van een professioneel DVD-audio authoring pakket. Met dit pakket is het mogelijk om DVD-audio discs te maken, waardoor ook het uitgeven van hogere kwaliteit stereo albums (op 88.2kHz of 96 kHz) of (lossless gecodeerde!) surround albums tot de mogelijkheden behoren. De DVD-audio discs kunnen compatible gemaakt worden met standaard DVD video spelers, zodat ook gebruikers zonder DVD-Audio speler surround sound opnames kunnen terugluisteren.

November 2006

Surround Sound! Mathea heeft voor het eerst een surround sound mic afgeleverd bij de opname van de Maria Vespers, ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het Eindhovens Vocaal Ensemble (EVE). Dankzij de aanschaf van een tweede set monitor speakers (Genelec 8020A) is ook de afluistering in de studio toegespitst op surround monitoring.

September 2006

Mathea heeft de opnames verzorgd van de CD productie Erato van koor kallíope. Zie voor meer info onder Projecten en Fragmenten.

Februari 2006

Mathea heeft recentelijk een weekend lang in Vught opgenomen bij de groep Musical Intermezzo. Deze muziektheater groep wilde voor haar nieuwe programma Goddelijk! een CD opnemen en uitgeven. De opnames zijn goed geslaagd en worden op dit moment bewerkt door Mathea Audio Producties voor de uiteindelijke CD.

Mei 2005

Mathea heeft enkele belangrijke uitbreidingen aan de studio gedaan. Een belangrijke verbetering op het gebied van afluistering in de studio is bereikt met de aanschaf van top-kwaliteit afluisterspeakers in de vorm van Genelec Monitoren. Verder heeft Mathea nu de beschikking over een galmapparaat van topklasse, de lexicon PCM91, een grotere broer van de de lexicon MPX1 waarmee Mathea al jaren goede resultaten behaalde. Al met al is de hele studio van Mathea nu voorzien van volledig professionele apparatuur, hetgeen de kwaliteit alleen ten goede zal komen.

Op het gebied van de opnames heeft Mathea recentelijk enige interessante opnames mogen maken in de grote zaal van het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven. Zie de projectpagina voor meer informatie.


Oktober 2004

Mathea heeft een duplicatie robot aangeschaft waarmee geheel automatisch CDs en DVDs beschreven en beprint kunnen worden. Naast een verbetering van de kwaliteit van de CDs wat betreft bedrukking, hoopt Mathea hiermee ook het duplicatie proces sneller en met minder handwerk te kunnen uitvoeren. Een groot voordeel van de nieuwe printer is de inktkwaliteit: de inkt is weinig gevoel voor vocht, waardoor CDs niet meer nabehandeld hoeven te worden met een laklaag. Dit komt de kwaliteit van de CDs ten goede.

 

September 2004

  • Uitbreidingen: Mathea neemt eind van de maand het Tuna festival op. Een goede reden om een gedeelte van de studio apparatuur te updaten. Nam Mathea tot voor kort op met een digitale meersporen tape recorder (Tascam DA78HR, voor de kenners), nu wordt er een overstap gemaakt naar een Harddisk recorder (alesis HD24). Het grote voordeel: Ten eerste een ruime uitbreiding van het aantal sporen (maximaal 24), met de mogelijkheid om nu via een hoogwaardige externe convertor 8 sporen op 96 kHz/24 bit op te nemen. Mathea kan dus grotere klussen aan met een betere kwaliteit!
  • Doe het zelf setje: De eerste ervaringen zijn opgedaan met de verhuur van een doe het zelf setje. Met dit setje, bestaande uit een CD-recorder, mengpaneel, twee microfoons, statief en bekabeling, kunt u zelf een eenvoudige opname maken van (niet te complexe) uitvoeringen, bijvoorbeeld een koor of een strijkkwartet. Neem contact op met Mathea om meer over deze nieuwe mogelijkheid te weten te komen.

alesis HD24, 24 sporen opnemen op harddisk.

Augustus 2004

Over Mathea | © Maart 2007 Martijn Willemsen