Mathea Audio Producties

Over Mathea

Mathea is een kleine maar professionele studio, welke als 'eenmanszaak' door Martijn Willemsen wordt gedraaid. Martijn was tijdens zijn studie Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven al geinteresseerd in geluidstechniek. Hij was geluidstechnicus bij een amateurband. Daarnaast is Martijn al vanaf 1989 actief als zanger in diverse koren, zoals op dit moment in het Strijps Kamerkoor. Na een eerste proefopname van zijn eigen koor was Martijn verkocht: opnames van koren en orkesten werd eerst een hobby en later zelfs een bijbaantje.

Begonnen onder de naam XY Recording in 1996 groeide de hobby uit tot een klein bedrijfje, officieel aangemeld bij de kamer van koophandel in 2000, onder een nieuwe naam: MCW Audio Producties. In 2003 is vanwege een te grote naamsovereenkomst met MCW Studios besloten tot een naamswijziging: Mathea Audio Producties. De klassieke klank van de naam Mathea draagt al een stukje uit wat de expertise van Mathea is: opnames van klassieke en moderne akoestische muziek. Voor het bedenken van deze nieuwe naam is Mathea Audio Producties dank verschuldigd aan Nick Brok!

Als afgestudeerd elektrotechnisch ingenieur heeft Martijn Willemsen de technische kennis in huis om opname en bewerking gladjes te laten verlopen, ook in deze tijd van digitale techniek en computers. Als fervent amateur koor- en solozanger, is ook aan de muzikale kant voldoende kennis in huis om uw opname verantwoord op de band te zetten. Deze veelheid van discplines heeft ook een nadeel: Mathea wordt 'gerund' naast een fulltime baan aan de universiteit, en zodoende moet Martijn Willemsen zich wel eens beperken in het aannemen van opdrachten, om de hoge kwaliteit van de producties te kunnen blijven waarborgen.

Over Mathea | © Mei 2005 Martijn Willemsen