Mathea Audio Producties

Duplicatie

Veel opname studios bezitten niet zelf een duplicatie mogelijkheid. Mathea is echter zeer goed toegerust om kopieën van de opname te verzorgen voor de uitvoerenden zelf en voor het maken van een demo oplage of kleine verkoopoplage. Oplages tot 100 a 200 stuks zijn geen enkel probleem, maar ook kleinere oplages zijn mogelijk.

Duplicatie wordt uitgevoerd op professionele CDRs die worden voorzien van een professionele opdruk. Voor duplicatie heeft Mathea gespecialiseerde software en een duplicatie robot, welke direct op de CD een opdruk print. De CDs zien er dan ook zeer professioneel uit (zie close-up), en kunnen goed concurreren met reguliere (geperste) CDs. De CDs zijn daardoor geschikt voor zowel eigen gebruik als voor demo- of verkoopdoeleinden.

 

De standaard CD-uitvoering bestaat uit een dun (slim case) doosje waar een boekwerkje in past. Het boekje wordt ofwel door Mathea, of door uzelf ontworpen en bevat meestal een duidelijke inhoudsopgave van de werken op de CD. Tegen meerprijs kan de CD ook in een normaal doosje worden geleverd (meerprijs is vanwege de extra inlay card die dan benodigd is). Ook tegen meerprijs is een boekje in full-color of in fotokwaliteit leverbaar. Ook een fullcolor opdruk op de CD behoort (tegen meerprijs) tot de mogelijkheden.

Mathea kan ook de Stemra aanvraag verzorgen voor het afdragen van eventuele auteursrechten. Eventuele afdracht aan Stemra is niet bij de prijs van de duplicatie inbegrepen. Afdracht is naar rato van het aantal beschermde nummers op de CD. In geval van grotere oplages (50 stuks of meer) die niet alleen voor eigen gebruik zijn zal een Stemra aanvraag noodzakelijk zijn.

Oplages groter dan 250 stuks zijn over het algemeen rendabeler en goedkoper te maken door middel van een persing. Een persing van 500 CDs inclusief drukwerk kost zo'n 1000-1500 euro, afhankelijk van de wensen omtrent layout en drukwerk. Mathea kan voor u een dergelijke persing regelen en begeleiden. Let wel, aangezien de rechten van de opname bij Mathea liggen moet in een dergelijk geval eerst een afspraak gemaakt worden over de afdracht aan Mathea voor de rechten van de opname. De hoogte van de afdracht is afhankelijk van het aantal CD's en de uiteindelijke verkoopprijs.

Over Mathea | © Mei 2005 Martijn Willemsen