Mathea Audio Producties

Bewerking

In de studio wordt de opname digitaal bewerkt met behulp van de computer. Mocht de akoestiek van de ruimte niet goed genoeg zijn (geweest), dan kan kunstmatige galm worden toegevoegd, hoewel natuurlijke galm veroorzaakt door een goed klinkende ruimte veel mooier is. Mathea is in ieder geval in het bezit van een professioneel (lexicon) galmapparaat.

Ook wordt gekeken naar de sterkte van de opname en worden eventuele buitensporige dynamiekverschillen met behulp van compressie verholpen. De beginnetjes en eindjes van de nummers worden opgeschoond. Bewerkingen worden ten alle tijde met zorg uitgevoerd en het oorspronkelijke geluidsbeeld wordt zoveel mogelijk in tact gelaten. Het resultaat is een opname van professionele kwaliteit, zowel wat betreft geluid als wat betreft de bewerking.

Indien gekozen is voor een meersporen opname, dan kunnen in de studio in een keer alle sporen direct worden overgezet op de computer, waarna diverse bewerkingen en balansaanpassingen mogelijk zijn. Ook hier geldt weer dat alles in het digitale domein, zonder kwaliteitverlies wordt bewerkt en gemixt.

Uiteindelijk wordt het bewerkte resultaat op CD geschreven met behulp van de computer en wordt het geheel afgeleverd in doosje met een boekje.

Voorbeeld van CD inclusief boekje en opdruk.
Over Mathea | © Mei 2005 Martijn Willemsen